Nieuws

Square
Het initiatievencafé Castricum gaat vanzelfsprekend voor onbepaalde tijd niet door. Maar voor initiatieven staan we altijd open. Juist nu! 
Bij deze een oproep om je frisse ideeën te delen die juist nu in deze tijd voor verlichting kunnen zorgen voor wie dan ook. Daar waar we kunnen helpen doen we dat👊
Blijf gezond en denk om elkaar🙏

Van onze correspondent: Initiatievencafé baanbrekend
 
Castricum – De samenvoeging van de maandelijkse ‘Netwerkborrel’ en een nieuw concept onder de naam ‘Initiatievencafé’, bleek een groot succes. Als trekker Mariska Tauber van clubMariz, die samen met Leo van Schoonhoven en Frank Drost dit nieuwe concept presenteerden, konden na afloop zeer tevreden terugkijken op het succes van de eerste aflevering van het ‘Initiatievencafé’. Een eigenlijk te minimale opkomst en enige sprekers die de tongen erna flink losmaakten.
 
Als eerste was daar Hans Balgooi, die wederom zijn voorstellen over alternatieven voor de spoorovergang Beverwijkerstraatweg kon verdedigen en veel bijval kreeg. Tweede spreker was Heleen de Graaf die voorstander was een maandelijks gendercafé te organiseren. Zij kreeg veel bijval en waardering na haar betoog en opmerkingen die eigenlijk de afscheiding in aparte groepen in cafébezoek overbodig vonden. Algemeen was men het erover eens dat mensen met een andere seksuele voorkeur of zoals in het geval met Heleen, gewoon elke kroeg moeten kunnen bezoeken zonder raar te worden aangekeken. Er was zelfs een positief gedragen voorstel maandelijks zoiets bij clubMariz te organiseren. Uit het applaus van Heleen de Graaf bleek duidelijk het respect en waardering voor deze bevolkingsgroep. Laatste spreker was Vokko Koeman die nogal wat reacties opriep bij sommige bezoekers die vonden dat zijn verhaal over de aanbestedingen bij de plaatselijke overheid nogal negatief zouden verlopen. Juist het ‘Initiatievencafé’ was ervoor met plannen dan wel suggesties te komen en die positief te benaderen, was daarbij de mening. Al met al toch baanbrekend en met positieve ervaringen voor de volgende “Initiatievencafé’ op vrijdag 27 maart.